Curando Nordic AB släpper ny funktion för att underlätta screening och överblick av COVID-19 inom företag

  • Publicerad: 2020-03-25
  • Senast ändrad: 2020-03-25

Med anledning av COVID-19-pandemin ger Curando Nordic AB (”Curando”) idag den 25 mars 2020 ut en tilläggsfunktion till sin digitala frånvarotjänst Sjuk och Frisk.

Tilläggsfunktionen gör det möjligt för medarbetare att rapportera om de anmäler sjukdom eller vab på grund av COVID-19 symptom. Tillägget innehåller också myndighetsinformation och vägledning kring COVID-19 för medarbetare direkt via sitt företags Curando-app för smartphones eller Curando webinterface.

”Vårt utvecklingsteam har arbetat hårt för att utveckla denna tilläggstjänst som ett sätt att bidra och hjälpa mot den globala pandemin. Vi tror att tjänsten kan hjälpa företag att hindra smittspridning inom organisationen och att utvärdera den påverkan COVID-19 har på just deras organisation”, kommenterar Johan Tinnerholm, VD Curando.

Om en medarbetare väljer att indikera COVID-19-symptom flaggas relevanta ”stakeholders”.  De kan direkt informera medarbetare som varit i kontakt med den sjuke och begränsa vidare interaktion inom denna grupp eller avdelning. Den sjuka medarbetaren får karantäninstruktioner och kan få information om eventuella stödåtgärder från arbetsgivaren.  Företag kan med hjälp av statistik i realtid tydligare följa faktisk frånvaro orsakad av COVID-19-infektion och över tid få en bedömning av hur länge medarbetare kan förväntas vara i karantän på grund av viruset.

Tilläggstjänsten erbjuds kostnadsfritt till existerande kunder. Nya kunder erbjuds samtidigt tillgång till Curandos digitala sjuk- och frisk-tjänst kostnadsfritt i två månader.

Sjuk- och frisktjänsten kan anpassas efter företagsbehov och gör det enklare att administrera och överblicka frånvaro, närvaro och orsak. Tjänsten är en del av Curandos SaaS-plattform som är en digital tjänst för att hjälpa företag hantera och effektivisera processer inom hälsa.

För mer information se
www.curando.se
Kontakt:info@curando.se, eller
Johan Tinnerholm, VD Curando
E-post:
johan.tinnerholm@curando.se
Telefon: 070-6432410


Om Curando Nordic AB
Curando Nordic AB (559049–5254) är listat på Nasdaq First North Growth Market med Erik Penser Bank som Certified Adviser (Telefon +46 8-463 83 00, E-post:certifiedadviser@penser.se). Läs mer påwww.curandonordic.se

Kontakt:

Filer:

wkr0006.pdf

Skapad: 2020-03-25

Pressmeddelande (PDF)

Citat:

Bilder:

Boka en demo

Vi kommer gärna ut och visar er mer om hur vårt koncept fungerar i praktiken och pratar om hur vi kan tillgodose just era behov.

Hur mycket förlorar ni på dålig kondition hos era medarbetare årligen?

Källa: Nyckeltalsinstitutet

Antal anställda

30 st

Genomsnittslön per månad

25 000 kr

Andel anställda med
god kondition

25 %

Andel anställda med
riktigt dålig kondition

25 %

Ni löper en uppenbar risk att årligen förlora ca 3 Mkr i produktionsvärde

Vill ni veta hur det ser ut hos er på riktigt och höra hur våra beprövade metoder kan hjälpa er att öka produktionsvärdet?

Kontakta oss för mer information

Vi hör av oss!

Vi svarar gärna på dina frågor eller funderingar. Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Hör av dig!

Kontakta oss här eller ring oss på 046 – 38 67 40 om du vill veta mer eller beställa en second opinion.